diumenge, 4 de maig del 2008

Homenatge

Per Sant Jordi, el Departamet de Llengua Catalana de l'IES Palau Ausit ha proposat i organitzat una activitat literària molt interessant: una exposició-concurs , als passadissos del centre, de cartells fets pels alumnes a partir de frases de llibres de la Mercè Rodoreda.

Cada curs n' ha llegit una novel·la, un conte o una narracció : "Viatges i flors", "la Plaça del Diamant", "Aloma", "El gelat rosa" ,"Zerafina" , "Aquella paret, aquella mimosa", "El riu i la barca" i cada alumne n'havia de fer una interpretació d'un fragment integrant-lo amb una imatge.
Els resultats s'han penjat als passadissos del centre.

L'aportació dels alumnes de l'Aula d'Acollida a aquest homenatge ha consistit en triar unes quantes imatges de les exposades per cada nivell, escanejar-les i fer-ne un powerpiont que es va passar per la televisió del hall de l'Institut. Us el presento. Ells i elles l'han fet. La tria és ben seva.Així podeu veure ni que sigui una una mica alguns exemples de les produccions exposades, on dominen les flors, els ocells , els gestos tencats del desamor i els gestos tendres de l'amor i la sensualitat. Molt creatiu i molt rodoredià.


**Nota: Aquest curs, per Sant Jordi no hi hagut tallers, ni recitals, ni conferències. Per experiència sé que és molt molt difícil muntar una festa lluïda en un centre que no té cap espai col.lectiu adequat. Totes les iniciatives s'estavellen, any darrere any, contra la tristíssima realitat de la manca d'espais per fer actes que reuneixin un grup nombrós d'alumnes. Dir això no suposa una crítica , és una lamentació i una reclamació , a qui correspongui, de la urgent necessitat d'espais dignes per poder fer actes dignes.

la imatge és de Micheo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada