divendres, 31 d’octubre del 2008

Avaluació

UFFFFFF!!!
Acabo de veure el debat a TV3 sobre la Secundària  i , com que no tinc encara imatges, n'he fet una , ràpidament i al calor de les impressions,  amb el wordle.  (Les paraules les hi he donat jo, les majúscules i minúscules també, l'ordre ha estat aleatori. No em disgusta. El prenc i l'inserto).

Com sempre, tinc dubtes que el format televisiu del debat sigui el més adient per aprofundir en un tema. En Cuní ha estat gallet "ma non tropo" si recordo altres debats en què ens havia atacat sense pietat. Aquest cop, amb una vaga de profes planejant a dues setmanes vista, segurament li han dit que anés amb compte i no escalfés al personal.  "Experts" i públic (on per cert hem pogut escoltar alumnes d'èxit i alumnes  normalillos i admirar les diferències quant a la forma i al contingut del que deien) han opinat sense gaire ordre i gairebé ningú no ha tingut temps de dir res a fons, cadascú parlava per llençar una idea, per aprofitar l'ocasió i fer-se visible...ara, qui sí ha tingut temps -casualment-  d'explicar la seva visió de la situació, de dir-nos que estan fent tot alló (i més) del que cal perquè les coses vagin millor ha estat el Conseller d'educació. No he comptat les seves intervencios ni l'estona que ell ha tingut la paraula, però seria un bon exercici per calcular  la suposada pluralitat del debat.

RESULTATS ( segons el meu personal barem)

Un Excel.lent  per a totes i tots aquells que han aprofitat l'ocasió per plantejar al Conseller  preguntes que no ha contestat : planificació? subvencions a les escoles d'elit? visió idíl.lica del que està passant? currículum de la secundària?
Un Notable per als pocs que han intentar donar una visió més global del problema: la societat, família.
Un per a aquells i aquelles que han intervingut aportant  ni que fos una petita reflexió o pregunta que ajudés a anar més enllà dels tòpics.
Un Suficent per a la majoria 
Un Insuficient per al presentador que moltes vegades s'adelantava a les opinions dels assistents i les dequalificava abans inclús d'haver-les escoltat. De fet, ben mirat, és un insuficient tirant a baix, a molt deficient perquè ha  enfocat el tema fracàs escolar= immigració. Com si aquest fenòmen sociològic haguès estat la causa que els nois i noies autòctons vagin malament a l'escola (quan ja anaven malament fa 10 anys, abans del boom de l'immigració) 
Un MOLT DEFICIENT per al Conseller. Ha parlat molt, el que més, i no ha dit res de res  ni ha contestat a algunes preguntes interesants.

COMENTARIS
En general no s'ha parlat de la LOGSE, de la LOE, de la LEC, del fracàs - ono tan fracàs-  d'un ensenyament que no ha tingut en compte l'esforç, la memòria, la voluntat. NO S'HA PARLAT de LES FAMÍLIES, dels PARES I DE LES MARES , representants d'una part de la societat, que desprecien l'escola , inculquen als seus fills, directament o indirecta , el menyspreu als professors i a la cultura. 
No s'ha parlat de com fer per integrar i no excloure. 
No s'ha parlat dels retalls d'hores en assignatures com Filosofia  ... ni del professorat que es veu OBLIGAT a impartir matèries que no domina. 

ASPECTES POSITIUS

Alguna de les persones, del "úblic" que ha parlat contradint la visió oficial i que l'ombra de la possible vaga ha fet que , per una vegada,  no es carreguessin totes  les tintes sobre el professorat. 

CONCLUSIÓ

Tot semblava una mena de comèdia perquè ell , el Conseller, poguès parlar. I ha parlat i parlat i parlat...per a no dir res!!!


UFFF!!! 
(Com es nota que estic enfadada!)

2 comentaris:

 1. No vull, no vull, em resistisc. Però a mesura que passen els dies una xicoteta frustració va esdevenint més i més gran al meu interior. Els polítics estan deixant morir l'escola pública i estem matant-la entre tots?
  En el cas del País Valencià la situació és molt amarga. Preferiria que, en aquest cas, el "conseller" d'educació d'ací haguera callat. Perquè quan parla fa mal, molt de mal. http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008110200_19_514332__COMUNITAT-VALENCIANA-sector-radical-busca-hacer-politica-desde-educacion
  Me n'alegre que el teu blog continue en marxa. És un dels meus preferits. Salutacions. Oreto.

  ResponElimina
 2. Doncs si, Oreto, molt em sembla que,per una raó o una altra, els polítics estan deixant morir l'escola pública (quants hi porten els seus fills?)que , amb l'esforç del professorat, està mantenint tant com pot la qualitat.
  Apostar per una escola pública de qualitat va ser el repte dels mestres de la República dels que em sento admiradora i modestissima continuadora. No hauríem de deixar que desmuntessin un llegat tan valuós.
  Gràcies per llegir-me, és reconfortant verificar que es comparteixen sentiments.

  però avui és un dia molt trist per a mi i no per culpa dels polítics. El malestar és molt més fondo...
  Com saps, jo treballava a Ripollet.

  ResponElimina