dimarts, 5 d’agost del 2008

Prejudicis


Faig vacances però són unes vacances  tranquil.les que em permeten anar-me connectant. No vaig posar el rètol  que posen molts blocaires de "Tancat per vacances" perquè volia aprofitar les estones d'aquest meu sedentari estiu per anar penjant al blog algunes de les activitats que vam fer a classe i que no vaig tenir temps de  presentar perquè el final de curs se'm va tirar a sobre. i  aquest curs el meu final de curs ha estat especialment especial. Ja ho explicaré quan hagi fet tots els deures  que m'he proposat. No m'agrada deixar coses pendents i aniré per parts.

Però és que la realitat que llegeixo als diaris em fa reaccionar i de moment  no em deixa publicar altres cosas. Estic tenint un estiu bel.ligerant i això que m'he proposat no parlar del projecte de la LEC.  Aquesta noticia, apareguda al diari Avui és la que ara em fa posar-me a escriure.

Pel que sembla, el CEIP Rosa del Vents del barri de la Sagrera (Barcelona) és una escola implicada en un pla d'acollida de qualitat. Un exemple que ens demostra que quan la diversitat i l'arribada continua d'immigrants es treballen  amb rigor i en equip no hi ha problema escolar. El veritable problema, sembla,  són els prejudicis dels pares i mares autòctons  i, també, l'actuació del Departament d'Educació que en comptes de recolzar les bones pràctiques de l'escola, la codemna a no créixer.
 
Relaciono aquesta noticia amb els posts anteriors sobre les iniciatives de fer els EBE, les aules especials. No puc deixar de pensar que aquestes aules amaguen l'objectiu de tranquilitzar els nostres conciutadans perquè no vegin massa de prop la realitat de la immigració.  Però es que es una despesa d'energia  absurda, i, a més inútil. Res ni ningú no els lliurarà de veure-la ni de viure-la aquesta immigració. No saben que no es possible escapar de la realitat? En Serrat a la seva cançó  "Disculpe el señor" ja fa molt de temps que ens ho va explicar. 

Companyes i companys  del CEIP "Rosa dels Vents", no em coneixeu, teniu la meva solidaritat. Com no ser bel.ligerant contra aquest ambient de prejudicis que s'està incrustant com un herpes a la nostra societat? 

Què podem fer?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada